Acasa  »   Materiale
24.01.2020     2906

Lemn

Lemnul este singurul material ecologic in totalitate si este folosit la nivel global in industria de mobilier, tamplarie si constructii. Nobletea si frumusetea lemnului sunt evidentiate mai ales atunci cand lemnul este utilizat in productia de mobilier. Lemnul se potriveste oricarui stil architectural si ofera posibilitatea finisarii in nenumarate nuante.
Lemnul masiv, spre deosebire de alte materiale utilizate in productia de mobilier, are cea mai mare durata de viata, fiind un material natural, viu. Insa, lemnului trebuie sa i se acorde o atentie deosebita. Mediul in care este amplasat un mobilier din lemn masiv trebuie sa respecte anumite cerinte in primul rand legate de temperatura la care acesta este expus, nivelul de umiditate si altele. Cerintele difera in functie de esenta lemnoasa utilizata in producerea unui anumit mobilier.

Schimbarile bruste si extreme de temperatura si umiditate pot duce la deteriorarea lemnului.Lemnul natural ofera estetica, eleganta si frumusete inegalabile. Dat fiind caracterul natural, aspectele precum existenta nodurilor aparente sau ascunse, variatiile de culoare si de fibra, nu afecteaza integritatea structurala a lemnului. De aceea, fiecare piesa in parte este unica.